Terug naar het overzicht.

Proviron Oostende

  • West-Vlaanderen
  • KunststoffenChemie

Chemistry between us. Wij zijn Proviron, flexibel globaal chemisch bedrijf. We ontwerpen, produceren en verkopen innovatieve ‘tussen-producten’ voor specifieke nichemarkten. We zijn de schakel tussen de grondstoffen en de productie bedrijven. We doen dit op onze ‘duurzame’ manier ingebakken in ons DNA sinds 1977.

Bij jouw inschrijving zal je zowel Proviron Oostende als Ostend Basic Chemicals en Evonik Oostende bezoeken. Voor dit bezoek hoef je je slechts eenmalig in te schrijven bij een van de drie bedrijven.

Onze producten worden ingezet bij duurzame toepassingen voor polymeren, verven en lijmen op waterbasis, veevoeder, remsystemen, ontdooimiddelen, ecologische warmte- en koelingsinstallaties, aquacultuur en bio-gebaseerde weekmakers voor plastic. Onze bedrijfsnaam is dan ook niet toevallig de samensmelting van "PROcess" en "EnVIRONment". Door het hertekenen en optimaliseren van processen, ontwikkelen wij de creatieve en solide oplossingen met positieve invloed op milieu, mens en gezondheid. Onze chemie maakt de verbinding voor een duurzame toekomst.

Wat valt er te ontdekken?

Bij PROVIRON nemen we jullie mee naar de productie unit waar componenten voor ‘groene’ banden worden gemaakt. We vertellen jullie graag hoe we met zonne-energie stoom opwekken voor een deel van de fabriek en daarmee o.a. voedingsadditieven voor dierenvoeders maken die antibiotica reducerend werken. Heb je het graag nog iets meer trendy? Kom dan kennis maken met ons microalgen productiesysteem, die een gamechanger aan het worden is in de nieuwe voedings eiwittenswitch.

Bij jouw inschrijving zal je zowel Proviron Oostende als Ostend Basic Chemicals en Evonik Oostende bezoeken. Voor dit bezoek hoef je je slechts eenmalig in te schrijven bij een van de drie bedrijven.

Oudenburgsesteenweg 100
8400 Oostende
13/05/2023
13u00 - 18u00
Er zijn parkeerplaatsen voorzien op het bedrijfsterrein
Huisdieren zijn niet toegestaan
Deze activiteit is gedeeltelijk toegankelijk voor invalide personen
Deze activiteit is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar.